FASPER

Научни Скупови | Пројекти | Стипендије

Савет: Како бисте увек имали последње информације потребно је да урадите "refresh"/"reload" web стране (у зависности од врсте интернет претраживача који користите).

Потписан Споразум о сарадњи са Комором социјалне заштите

Полазећи од узајамног интереса за заједнички рад, Универзитет у Београду – Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију и Комора социјалне заштите из Београда потписали, су 25. 4. 2017. године, Споразум чији је циљ развијање међусобне сарадње у областима научно-стручне, аналитичко-истраживачке, издавачке, нормативне и едукативне делатности које су од значаја за систем социјалне заштите.

 

Дебата о социјалној инклузији на тему “Бити исти – бити различит”

У четвртак 20. 4. 2017. године на нашем Факултету одржано је надметање студената у јавном дебатовању о социјалној инклузији на тему “Бити исти – бити различит. Студенти су самостално припремали излагање на задату тему, а Комисија је оцењивала два елемента: квалитет садржаја говора и реторичку убедљивост дебатовања.

Комисију су чинили: Проф. др Зорка Кашић, редовни професор Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију; Проф. др Сања Остојић, редовни професор Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију; Проф. др Данијела Илић-Стошовић, редовни професор Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију; Проф. др Александар Југовић, редовни професор Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију; Проф. др Ирена Ристић, ванредни професор Факултета драмских уметности Универзитета уметности у Београду; Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности Републике Србије; Игор Раичевић, помоћник градског секретара за образовање; Синиша Ранковић, председник друштва Дефектолога Србије; и представник студентског парлемента, студент Милош Николић.

Прво место, са највећим бројем освојених поена, освојила је Сара Ђурђевић, студенткиња II године са модула Превенција и третман поремећаја понашања. Друго место је освојила Драгана Кулезић, студенткиња прве године докторских студија, а треће место Јелена Јовановић, студенткиња II године на модулу Сензомоторичке сметње и поремећаји. Захвалнице за учешче добили су студенти Нина Цветковић, Ана Богићевић и Милош Војиновић.

 

Сарадња Универзитета Индиани и Универзитета у Београду

У оквиру размене студената, у мају 2016. године, у Београд је допутовало 6 студената из Америке, који су 3 недеље били на стручној пракси у Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић“ у Новом Саду. Након ове посете, студенти Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију одрадили су своју стручну праксу у Индиани. У Bradford Woods камп је отишло 8 студената са смера специјална едукација и рехабилитација особа са моторичким поремећајима. Више информација (.pdf)

 

Први позив - Дани дефектолога 2017.

Дани дефектолога 2017. биће одржани у Новом Саду у периоду од 9. до 12. фебруара 2017. Више информација на линк (.pdf)

 

Позив за Светску конференцију ОМЕП-а

"Односи у раном дјетињству: темељ одрживе будућности", која се 2017. године одржава у Опатији.

Слободно нам се обратите с питањима, а више информација доступно је на wеб страници http://www.omep.hr

 

Сексуалност особа са аутистичким спектром поремећаја

СЕКСУАЛНОСТ ОСОБА СА АУТИСТИЧКИМ СПЕКТРОМ ПОРЕМЕЋАЈА развој, специфичности и могућности третмана Понедељак, 18.07. 2016. у 17 сати (Велика сала Факултета)

Више о трибини на линк

 

VII годишња конференција Виктимолошког друштва Србије

Под називом Безбедност и виктимизација: Изазови друштвеног реаговања и заштите жртава, која ће се одржати 24. и 25. новембра 2016. године у Београду.

Више о конференцији на http://www.vds.org.rs/SedmaGKVDS_Poziv.htm

 

Специјална едукација и рехабилитација
РАНА ИНТЕРВЕНЦИЈА

14-16. октобар 2016. године. Суботица, Србија

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА

 

ФАСПЕРОВЕ ПОКРЕТНЕ СЛИКЕ

Добродошли на Фасперове покретне слике (ФПС), мини филмски фестивал Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију.

Током 12 недеља, сваког петка у термину од 18 до 21 час, планирана је пројекција једног филма, уз пратећу дискусију коју води гостујући модератор.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА