FASPER

Научни Скупови | Пројекти | Стипендије

Савет: Како бисте увек имали последње информације потребно је да урадите "refresh"/"reload" web стране (у зависности од врсте интернет претраживача који користите).

Accessible Online environment for encouraging autonomous English language learning aimed at people with disabilities

UNIVERSIDAD DE BURGOS, España, October 2017

Састанак учесника пројекта у оквиру програма ЕРАСМУС+ 2017. Крајем октобра 2017. године на Универзитету у Бургосу одржан је први састанак учесника пројекта “Аццессибле Онлине енвиронмент фор енцоурагинг аутономоус Енглисх лангуаге леарнинг аимед ат пеопле wитх дисабилитиес” (EN-ABILITIES), који финансира Европска Унија у оквиру програма ЕРАСМУС+ 2017. Циљ овог пројекта је креирање виртуелног окружења за самостално учење енглеског језика, које је намењено одраслим особама са различитим облицима ометености. Тиме би се учинио значајан корак у правцу смањивања дискриминације ових особа на слободном тржишту рада.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА

 

ВИСОКА ШКОЛА – ВИСОКИ СТАНДАРДИ

Академска етика, принципи и стандарди

ТРИБИНА, ПЕТАК, 22. 12. 2017, у 18:30, Велика сала Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, Високог Стевана 2, Београд

Уводничар: Đjurađ Stakić, Ph.D., Professor Emeritus, Penn State University, Fulbright International Program U.S. Fellow

 

ДАНИ ДЕФЕКТОЛОГА 2018. Ниш, 01-04. фебруар 2018.

Традиционални организатори скупа су Друштво дефектолога Србије и Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду.

Позивамо Вас да учествујете у традиционалним годишњим струковним сусретима дефектолога и специјалних педагога Србије „Дани дефектолога 2018.“. Скуп чији је централни део Стручно-научна конференција са међународним учешћем, биће одржан од 01-04. 02. 2018. у Нишу, Конгресни центар хотела „Constantinus palace“.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА

 

21. СИМПОЗИЈУМ ”ЉУДИ ГОВОРЕ ...”®
у организацији Универзитета у Београду Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију

ТЕМА: “СТРАХ И САВРЕМЕНА ПСИХИЈАТРИЈА” - “THE FEAR AND CONTEMPORARY PSYCHIATRY”

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА

 

Европска конференција 2017.
„Интервенције у раном детињству: у сусрет испуњавању циљева одрживог развоја новог миленијума”

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА

 

Потписан Споразум о сарадњи са Комором социјалне заштите

Полазећи од узајамног интереса за заједнички рад, Универзитет у Београду – Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију и Комора социјалне заштите из Београда потписали, су 25. 4. 2017. године, Споразум чији је циљ развијање међусобне сарадње у областима научно-стручне, аналитичко-истраживачке, издавачке, нормативне и едукативне делатности које су од значаја за систем социјалне заштите.

 

Дебата о социјалној инклузији на тему “Бити исти – бити различит”

У четвртак 20. 4. 2017. године на нашем Факултету одржано је надметање студената у јавном дебатовању о социјалној инклузији на тему “Бити исти – бити различит. Студенти су самостално припремали излагање на задату тему, а Комисија је оцењивала два елемента: квалитет садржаја говора и реторичку убедљивост дебатовања.

Комисију су чинили: Проф. др Зорка Кашић, редовни професор Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију; Проф. др Сања Остојић, редовни професор Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију; Проф. др Данијела Илић-Стошовић, редовни професор Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију; Проф. др Александар Југовић, редовни професор Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију; Проф. др Ирена Ристић, ванредни професор Факултета драмских уметности Универзитета уметности у Београду; Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности Републике Србије; Игор Раичевић, помоћник градског секретара за образовање; Синиша Ранковић, председник друштва Дефектолога Србије; и представник студентског парлемента, студент Милош Николић.

Прво место, са највећим бројем освојених поена, освојила је Сара Ђурђевић, студенткиња II године са модула Превенција и третман поремећаја понашања. Друго место је освојила Драгана Кулезић, студенткиња прве године докторских студија, а треће место Јелена Јовановић, студенткиња II године на модулу Сензомоторичке сметње и поремећаји. Захвалнице за учешче добили су студенти Нина Цветковић, Ана Богићевић и Милош Војиновић.

 

Сарадња Универзитета Индиани и Универзитета у Београду

У оквиру размене студената, у мају 2016. године, у Београд је допутовало 6 студената из Америке, који су 3 недеље били на стручној пракси у Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић“ у Новом Саду. Након ове посете, студенти Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију одрадили су своју стручну праксу у Индиани. У Bradford Woods камп је отишло 8 студената са смера специјална едукација и рехабилитација особа са моторичким поремећајима. Више информација (.pdf)

 

Први позив - Дани дефектолога 2017.

Дани дефектолога 2017. биће одржани у Новом Саду у периоду од 9. до 12. фебруара 2017. Више информација на линк (.pdf)

 

Позив за Светску конференцију ОМЕП-а

"Односи у раном дјетињству: темељ одрживе будућности", која се 2017. године одржава у Опатији.

Слободно нам се обратите с питањима, а више информација доступно је на wеб страници http://www.omep.hr

 

Сексуалност особа са аутистичким спектром поремећаја

СЕКСУАЛНОСТ ОСОБА СА АУТИСТИЧКИМ СПЕКТРОМ ПОРЕМЕЋАЈА развој, специфичности и могућности третмана Понедељак, 18.07. 2016. у 17 сати (Велика сала Факултета)

Више о трибини на линк

 

VII годишња конференција Виктимолошког друштва Србије

Под називом Безбедност и виктимизација: Изазови друштвеног реаговања и заштите жртава, која ће се одржати 24. и 25. новембра 2016. године у Београду.

Више о конференцији на http://www.vds.org.rs/SedmaGKVDS_Poziv.htm

 

Специјална едукација и рехабилитација
РАНА ИНТЕРВЕНЦИЈА

14-16. октобар 2016. године. Суботица, Србија

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА

 

ФАСПЕРОВЕ ПОКРЕТНЕ СЛИКЕ

Добродошли на Фасперове покретне слике (ФПС), мини филмски фестивал Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију.

Током 12 недеља, сваког петка у термину од 18 до 21 час, планирана је пројекција једног филма, уз пратећу дискусију коју води гостујући модератор.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА