НАСТАВНИЦИ И СТУДЕНТИ ИЗ РУСИЈЕ

ПОСЕТА НАСТАВНИКА И СТУДЕНАТА ИЗ РУСИЈЕ

У посети Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију, од 13. до 18. маја 2019. године, били су два професора и 15 студената са Московског обласног државног Универзитета – Факултета за специјалну педагогију и психологију.

Првог дана посете, у просторијама Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију организован је скуп на коме су представљена оба факултета и презентовани радови наставника и студената. Након обиласка Факултета и пригодног послужења, гости су обишли Калемегдан, уз преводиоца за руски језик.

Током наредних дана, били су у посети школама за ученике са сметњама у развоју: „Радивој Поповић“, „Сава Јовановић Сирогојно“, „Вељко Рамадановић“, „Драган Ковачевић“ и „Средња занатска школа“ у Београду и „Милан Петровић“ у Новом Саду. Током ових посета пратио их је по један наставник са Факултета и били су изузетно добро примљени.

Поред обиласка Калемегдана, организоване су и посете Народном музеју и Музеју Николе Тесле, Храму Светог Саве, шетња Скадарлијом и ужим центром града и новобеоградским кејом.

У петак 17. маја били смо у посети Амбасади Руске Федерације, на њихов позив, када смо уз шољу руског чаја договорили будуће кораке сарадње универзитета Руске Федерације и Универзитета у Београду – Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију.

Студенти Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију показали су се као добри домаћини. Са студентима из Москве слободно време провели су у дружењу и упознавању Београда.

Гости из Русије су исказали огромно задовољство и захвалност на добро организованој посети, о чему сведоче и два писма захвалности: једно упућено деканском колегијуму, а друго Светлани Петровић, која је све време била са гостима и уз врло добар руско-српски превод омогућила да се боље разумемо и да се гости сигурније и пријатније осећају.


Писмо захвалности деканском колегијуму (.pdf) Писмо захвалности Светлани Петровић (.pdf)